Yoga utanför mattan

Yoga utanför mattan

Om sidan

Ni kommer få ta del av mina reflektioner av yoga på och utanför mattan.

Ego vs Själen

ÖvrigtPosted by Monika Vasic Sun, March 01, 2015 22:24:23
Varje vecka arbetar jag utifrån ett filosofiskt tema som jag tar med mig in på yogaklasserna och delar med mig av. Antingen speglas de teman jag väljer utifrån det som mitt liv kretsar kring just då. I annat fall så väljer jag ett tema utifrån något jag har hört eller läst och oundvikligt så hamnar det som fokus i mitt eget vardagsliv och jag stöter på situationer eller funderingar som har just med det temat att göra.

Den veckan som jag hade temat att skapa mening i sitt liv utifrån att dela med sig av sin unika gåva, slog det mig att jag en stor del av mitt liv de senaste 15 åren har levt som om min gåva till världen är att vara effektiv. Är det mitt livsmål i livet!? Jag tror inte det, eller hur? Inte om jag själv får välja. Vad skulle det stå på min gravsten. "Här vilar den mest effektiva kvinnan." Göra, göra, göra, från den ena saken till den andra.

Nu är jag i en livssituation, som jag medvetet har valt, där jag inte jobbar på samma sätt som förut. Och vad händer? Jag har tid och hinner faktiskt ta en fika hos mina föräldrar, träffa en vän och samtala och gå armkrok med min dotter och bara strosa runt i Stockholm, utan att jag blir rastlös och känner att jag måste vidare. Den avspänning jag har i kroppen har jag inte känt på väldigt länge. MEN, så poppar de upp ibland de där tankebanorna som är skapade av egot, som ger mig dåligt samvete över att jag inte gör en massa saker. Jag försöker hitta mina sätt att försöka hantera och avväpna det. Jag noterar, vilar i det och låta det klinga ut.


Så den gånga veckan hade vi "Intention" som tema, som en uppföljning av det föregående temat. Hur kan vi skapa och formulera en intention i livet som vi kan ha med oss varje dag i linje med vår själs intention? Hur kan den intentionen finnas med som en ledstjärna som en stöttepelare i alla situationer vi ställs inför så att vi kan påminna oss om att vara i synkroniserade med hjärtats intelligens och själens frekvens och melodi?

Jag tog min "lilla svarta bok" och började skriva ner tankar som har dykt upp och som är viktiga för mig och som jag kan behöva påminna mig om. Jag är inte klar ännu utan låter det vara en skapande process.

I slutet av veckan lade en före detta arbetskollega, Robert Klåvus, ut ett citat på Facebook som han har formulerat och som talade direkt till mitt hjärta. Jag vill tacka för hans frikostighet och talang och delar med mig det till er.