Yoga utanför mattan

Yoga utanför mattan

Om sidan

Ni kommer få ta del av mina reflektioner av yoga på och utanför mattan.

Var lyhörd och lär känna dig själv

ÖvrigtPosted by Monika Vasic Sun, March 01, 2015 23:17:41
Det är inte bara på yogamattan som insikter och lärdomar om dig själv kommer. Var lyhörd för din inre dialog i vardagen utanför mattan.
Det var lördag och med det ett stundande Intensivpass på F&S. Jag kände att kroppen var mör från egen träning och 90 minuters Groove kvällen innan. Det var som att försöka få liv i en "gammal Cheva". Sakta men säkert började jag smörja igång kroppens leder med go´musik. Pulsen och intensiteten ökade. Någonstans där på mitten kände jag, "Neej, det går för trögt och segt, kroppen orkar inte riktigt." Jag hade lust att fly ut från passet genom dörren. Den inre dialogen fortsatte. Jag sa till mig själv att jag inte behöver köra fullt ut, men häng kvar, "kasta inte in handduken". Jag försökte mentalt kicka igång mig själv. Jag noterade under styrkorna att jag pushade mig själv att fortsätta och ta några till, även om den första impulsen sa vila. I sista styrkeblocket tog jag till och med alla sidoplankor utan att vila! Wow, det har jag inte orkat tidigare! Vid nedvarvningen sköljde det sedan över mig. Jag blev tagen. Dels för att jag kände sådan tacksamhet för att jag hade orkat, att jag hade klarat mer än jag trodde om mig själv. Men framförallt över insikten av hur jag fungerar. Det blev så tydligt och symboliskt. Tillsammans med andra orkar jag lite mer och lite till. Jag kan ge mer energi och låta mig växa större och starkare tillsammans med andra. Det blev en rejäl tankeställare. Eller vid närmare eftertanke, så visste jag redan det här. Människor, möten och utbyten av tankar ger mig bränsle att ta mig vidare, att få fart.
Jag behöver omge mig med människor och strukturer som ger mig detta.

Citat: Oprah Winfrey
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.